Oppskrift på fristende sjokoladekake fra Kakeglede
Hvit sjokolade- og pasjonsfruktkake
Bak en flott kake til helgen. Oppskriften er hentet fra Norsk Ukeblads lekre spesial, Kakeglede, som er i salg nå.
Tips!
Visste du at nesten all sjokolade holder seg i ett år? Sjokoladen kan oppbevares i kjøleskapet, men den bør da pakkes godt inn da sjokolade tar til seg lukt. Sjokoladedekor kan oppbevares i lufttett emballasje med matpapir mellom.
Du trenger:
1 springform, 20 cm i diameter og 5 cm høy)
Hvit brownies-bunn:
75 g hvetemel
150 g hvit sjokolade
100 g saltet smør
2 egg
100 g sukker
½ ts bakepulver
50 g valnøtter
Forvarm stekeovnen til 160 grader. Finhakk sjokoladen, og smelt den i vannbad sammen med smøret. Pass på at all sjokoladen er smeltet. Tilsett eggene, og rør dem godt inn med en visp. Tilsett sukkeret, og visp det godt inn. Bland hvetemel, bakepulver og nøtter og rør det sammen med sjokolademassen.
Fyll massen i en springform, og stryk den utover. Stek kaken i ca. 40 minutter. Ta ut og avkjøl.
Ostekrem:
3 gelatinplater
Følg oss og vinn Kakeglede!
Norsk Ukeblad er på Instagram, du finner oss som @norskukeblad. Følg oss og vær med i trekningen om tre eksemplarer av Kakeglede. Frist for å delta i konkurransen er onsdag 11. mars. Lykke til!
1/2 dl appelsinjuice
250 g kremost naturell
150 g sukker
1/2 dl appelsinjuice
3 dl kremfløte
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minimum 5 minutter. Del pasjonsfruktene i to, og skrap ut innholdet. Bruk en skje og press fruktkjøttet gjennom en sil slik at steinene ligger igjen. Det er bare saften som skal brukes i kaken.
Kjør kremost, sukker og pasjonsfruktjuice til en glatt masse i en foodprocessor.
Varm appelsinjuicen til kokepunktet, og ta den av platen.
Kryst vannet ut av den oppbløtte gelatinen og la den smelte i den varme appelsinjuicen.
Tilsett appelsinjuicen i ostemassen, og rør den godt inn. Dette kan gjøres i foodprocessoren. Pisk fløten til krem, og vend kremen inn i ostemassen med en slikkepott.
Fyll ostekrem til toppen av ringen, og stryk av med en palett slik at kaken blir helt jevn. La kaken stå i kjøleskapet til den stivner. Ca 4 timer.
Til topping:
2 dl aprikossyltetøy.
Stryk aprikossyltetøyet på toppen av kaken, og ta av ringen før servering.
Pynt med bær.
Bestill Kakeglede nå!
Norsk Ukeblads spesial Kakeglede inneholder 100 oppskrifter på himmelske fristelser, og bladet er i salg nå.
Du kan også bestille Kakeglede på SMS. Send NUKAKER til 2205. Kun kr 69, alt inkludert.
Beløpet blir trukket fra din telefonregning. Du får magasinet tilsendt til adressen mobilen er registrert på i løpet av få dager.
Du kan også bestille ved å ringe tlf. 21 50 93 57 eller sende mail til [email protected]
Denne saken ble første gang publisert 06/03 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.