17 mai kaker

Perfekt bursdagskake

Lag en lekker bløtkake pyntet med bær neste gang noe skal feires.

17. MAI KAKE: Lag denne deilige bløtkaken, og pynt den i flaggets farger. Perfekt til feiringen av nasjonaldagen!

17. MAI KAKE: Lag denne deilige bløtkaken, og pynt den i flaggets farger. Perfekt til feiringen av nasjonaldagen! Foto: FOTO: Kim Holthe

Publisert Oppdatert

Dette er virkelig en deilig kake som bugner av bær og nydelig krem. Passer perfekt å servere i bursdager og andre høytider.

Pynt den i rødt, hvitt og blått, og du har den perfekte 17.mai kaken!

Du trenger (12 porsjoner)

5 egg

150 g sukker

150 g hvetemel

1 ts bakepulver

 

Fyll:

ca. 1 dl eplejuice

ca. 1 liter kremfløte

1 lite gl. jordbærsyltetøy

 

Pynt:

1 dl kremfløte

1–2 kurver jordbær

1 beger bjørnebær

Slik gjør du:

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver, og rør det forsiktig inn i eggedosisen.

Hell røren over i en godt smurt form, ca. 24 cm, eller en firkantet form som er benyttet her.

Stek på nederste rille ved 160 grader i ca. 45 minutter, eller til sukkerbrødet har fått en gylden farge.

Ikke åpne døren før du er sikker på at kaken har satt seg. Avkjøl kaken i formen.

Del sukkerbrødet i to lag og dynk dem godt med eplejuice.

Stivpisk kremfløte, og bland inn jordbærsyltetøy i 3/4 av kremen. Bland også inn noen friske bær, men pass på at du har nok bær igjen til pynt.

Legg et lag med sukkerbrød, og bre kremen over.

Stryk kremfløte på sidene av kaken. Ha resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt mønster rundt kanten og på toppen.

Ønsker du flere lag, så skjær kaken i flere tynne lag og fyll opp med deilig krem.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag