Wok à la New York

Den amerikanske wokretten leker med smakssansene i en spennende blanding med nøtter, sjampinjong og ingefær.

SØTT OG SPRØTT: Sprø, søte peanøtter sammen med eggnudler og frisk brokkoli utgjør denne raske wokretten, som har sin opprinnelse i Amerika.

SØTT OG SPRØTT: Sprø, søte peanøtter sammen med eggnudler og frisk brokkoli utgjør denne raske wokretten, som har sin opprinnelse i Amerika. Foto: Foto: Anders Martinsen

Publisert Oppdatert

4 porsjoner

100 g peanøtter

3 ss brunt sukker

200 g eggnudler

200 g brokkoli

1 boks hermetiske vannkastanjer

200 g bønnespirer

200 g sjampinjong

2 løk

2 hvitløkfedd

2 ss frisk ingefær

2 ss solsikkeolje

6-8 ss soyasaus

Grovhakk peanøttene. Smelt sukkeret i en varm wokpanne, tilsett nøttene og la dem bli karamelliserte.

Kok eggnudlene etter anvisning på pakken.

Del brokkolien i mindre buketter. Hell av vannet fra vannkastanjene. Del soppen i mindre biter. Skrell og del løken i tynne båter. Finhakk hvitløk og frisk ingefær.

Varm opp oljen i en wokpanne og ha i løk og hvitløk. Tilsett de øvrige grønnsakene og stek i 10 min under stadig omrøring. Tilsett eggnudlene og vannkastanjene, la det bli gjennomvarmt før soyasausen røres inn.

Dryss over peanøttene like før servering.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning