Wok à la New York

Den amerikanske wokretten leker med smakssansene i en spennende blanding med nøtter, sjampinjong og ingefær.

SØTT OG SPRØTT: Sprø, søte peanøtter sammen med eggnudler og frisk brokkoli utgjør denne raske wokretten, som har sin opprinnelse i Amerika.

SØTT OG SPRØTT: Sprø, søte peanøtter sammen med eggnudler og frisk brokkoli utgjør denne raske wokretten, som har sin opprinnelse i Amerika. Foto: Foto: Anders Martinsen

Publisert Oppdatert

4 porsjoner

100 g peanøtter

3 ss brunt sukker

200 g eggnudler

200 g brokkoli

1 boks hermetiske vannkastanjer

200 g bønnespirer

200 g sjampinjong

2 løk

2 hvitløkfedd

2 ss frisk ingefær

2 ss solsikkeolje

6-8 ss soyasaus

Grovhakk peanøttene. Smelt sukkeret i en varm wokpanne, tilsett nøttene og la dem bli karamelliserte.

Kok eggnudlene etter anvisning på pakken.

Del brokkolien i mindre buketter. Hell av vannet fra vannkastanjene. Del soppen i mindre biter. Skrell og del løken i tynne båter. Finhakk hvitløk og frisk ingefær.

Varm opp oljen i en wokpanne og ha i løk og hvitløk. Tilsett de øvrige grønnsakene og stek i 10 min under stadig omrøring. Tilsett eggnudlene og vannkastanjene, la det bli gjennomvarmt før soyasausen røres inn.

Dryss over peanøttene like før servering.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag