Torskeform med eple og selleri

Prøv denne torskeformen.

Torsk med sellerirot, revet eple og løk i form
Torsk med sellerirot, revet eple og løk i form Foto: Foto: Marit Kvaale
Sist oppdatert

(4 porsjoner)

½ sellerirot

1 stort syrlig eple

2 løk

600 g torskefilet

salt og pepper

2 ss tomatpuré

2 dl matfløte

* Grovriv skrellet sellerirot og del eplet i små terninger. Skjær løken i tynne skiver som brunes lett i panne.

Revet sellerirot, epleterninger og stekt løk fordeles i bunnen av en smurt, ildfast form. Deretter legges torskefiletene over. Dryss over litt salt og pepper.

Hell tomatpuré utrørt i matfløte, over formen.

Stekes i ovnen ved 200 grader i ca. 20-30 minutter. Serveres nylaget med kokte poteter til.

Denne saken ble første gang publisert 07/09 2008, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også