Squashkake med pekannøtter
Squashkake er en ny variant av gulrotkake som er fylt med revet squash og smaksatt med kanel. Saftig og kjempegod kake!
8-10 biter
300 g squash
4 egg
125 g sukker
4 ss solsikkeolje
50 g hakkede pekannøtter
eller valnøtter
175 g hvetemel
100 g fin sammalt hvete
2 ts bakepulver
1 ss malt kanel
½ dl melk
GLASUR:
125 g kremost naturell
3 ss melis
1 ss limesaft
1 lime
Grovriv squashen og klem ut så mye vann av den som mulig. Bland den med sammenvispede egg, sukker, olje og nøtter. Sikt alt det tørre og bland det inn i resten. Hell røren i en smurt springform (24 cm) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175° i ca. en time. Sjekk at kaken er ferdig med en tynn trepinne.
Avkjøl kaken på rist.
Rør sammen glasuren og smør den over kaken. Pynt kaken med hele pekannøtter og revet limeskall.
Denne saken ble første gang publisert 09/11 2010, og sist oppdatert 06/05 2017.