Sommerkoteletter med dampede grønnsaker og kryddersmør

Sprøstekte sommerkoteletter med dampede grønnsaker er enkelt — og veldig godt.

Sommerkoteletter med dampede grønnsaker og kryddersmør.
Sommerkoteletter med dampede grønnsaker og kryddersmør. Foto: Marit Kvaale
Sist oppdatert

(4 porsjoner)

4 sommerkoteletter

smør til steking

4 gulrøtter

200 g sukkererter

1 lite blomkålhode

1 liten bunt persille

KRYDDERSMØR:

1 ss rød paprika

1 hvitløkfedd

2 ts grillkrydder

100 g smør

* Start med kryddersmøret. Finhakk paprika og ha det i en bolle. Tilsett finhakket hvitløk og grillkrydder. Del smøret i mindre biter og ha det i bollen. La bollen stå fremme i romtemperatur slik at smøret blir lett å røre sammen. Skyll og del grønnsakene i mindre biter. Kok dem i lettsaltet vann til de er møre, ca. 10 min. Stek sommerkotelettene mens grønnsakene koker. Rør sammen kryddersmøret. Hell vannet av grønnsakene og vend dem inn i kryddersmøret. Anrett grønnsakene og sommerkotelettene på tallerken og dryss over finklippet persille før servering. Server gjerne et godt brød til.

Denne saken ble første gang publisert 07/07 2008, og sist oppdatert 04/05 2017.

Les også