Sommerkoteletter med dampede grønnsaker og kryddersmør

Sprøstekte sommerkoteletter med dampede grønnsaker er enkelt — og veldig godt.

Sommerkoteletter med dampede grønnsaker og kryddersmør.

Sommerkoteletter med dampede grønnsaker og kryddersmør. Foto: Marit Kvaale

Publisert

(4 porsjoner)

4 sommerkoteletter

smør til steking

4 gulrøtter

200 g sukkererter

1 lite blomkålhode

1 liten bunt persille

KRYDDERSMØR:

1 ss rød paprika

1 hvitløkfedd

2 ts grillkrydder

100 g smør

* Start med kryddersmøret. Finhakk paprika og ha det i en bolle. Tilsett finhakket hvitløk og grillkrydder. Del smøret i mindre biter og ha det i bollen. La bollen stå fremme i romtemperatur slik at smøret blir lett å røre sammen. Skyll og del grønnsakene i mindre biter. Kok dem i lettsaltet vann til de er møre, ca. 10 min. Stek sommerkotelettene mens grønnsakene koker. Rør sammen kryddersmøret. Hell vannet av grønnsakene og vend dem inn i kryddersmøret. Anrett grønnsakene og sommerkotelettene på tallerken og dryss over finklippet persille før servering. Server gjerne et godt brød til.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag