Skinkepai

En pai med ny vri.

Prøv vår spennende oppskrift på skinkepai.

Prøv vår spennende oppskrift på skinkepai. Foto: Foto: knallgodt.no

Publisert

60 g smør/margarin

2 dl grovbakstmel

100 g cottage cheese

FYLL:

1 boks kalkunskinke

1 løk

1 purre

1 liten boks mais

litt olje/smør til steking

3 dl fløtemelk

4 egg

3 dl gulost

1 ts salt

½ ts pepper

Ha alle ingrediensene i en food processor og kjør det hele raskt sammen til en deig. Sett deigen kaldt og tildekket i ca. 30 min.

Trykk deigen ut i en smurt form, ca. 24 cm i diameter. Prikk den godt og forstek bunnen på midterste rille ved 200° i ca. 15 min.

Fyll: Kutt kalkunskinken i strimler og la maisen få renne godt av seg. Skjær løken i båter og purren i ringer. Fres løk og purre sammen i stekepanne til den er blank. Bland fløtemelk, egg og ost samt krydder. Fordel løkblandingen i bunnen og hell osteblandingen over. Stekes ferdig i ovnen på nederste rille ved 180° i ca. 30 min. Server den lun eller kald, gjerne sammen med salat ved siden av.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag