Lekre og enkle kaker!

Sukkerbrød, rullekaker og muffins - i Hjemmet får du mye å glede deg over!

Klassisk bløtkake blir ekstra lekker dersom du pynter med geléglaserte jordbær.

Klassisk bløtkake blir ekstra lekker dersom du pynter med geléglaserte jordbær. Foto: Eva Brænd

Publisert Oppdatert

  13hj17ALLEkakene.JPG

JORDBÆRBLØTKAKE

1 sukkerbrød etter grunnoppskrift (se rammen under), gjerne stekt i springform med hjerteform.


JORDBÆRGELÉ


5 dl jordbær
½ dl sukker
1 dl vann
4 pl. gelatin

FYLL OG PYNT:


litt hakkede valnøtter (kan sløyfes)
jordbær, minst 1 liter
6 dl kremfløte
2 ss melis
1 ts vaniljesukker
(gelé)
¿Bak og avkjøl sukkerbrødet som i grunnoppskriften.

Jordbærgelé:

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min. Ha jordbær, sukker og vann i en liten kjele. La småkoke i noen minutter, til bærene safter seg. Sil saften og hell den tilbake i kasserollen. Kryst gelatinplatene og rør dem ut i den varme jordbærsaften. Sett geleen til side.

Fyll og pynt:

Pisk fløte med melis og vaniljesukker, til tykk, men ikke hard krem. Del sukkerbrødet i to lag. Mos noen jordbær og smør mosen på den skårne siden av kakebunnene. Legg den ene bunnen på kakefat. Dryss eventue lt litt hakkede nøtter, over. Smør et tynt lag krem oppå og legg på den andre bunnen. Dekk kaken med et tynt lag krem.
Når geleen begynner å bli seig: Del jordbær i to, dypp dem i gelé og fordel dem pent oppå kaken. Ha resten av kremen i sprøytepose isatt tyll (stjernetut), og pynt kaken langs kanten. La stå kjølig frem til servering. Kaken egner seg ikke til dypfrysing.

13hj17hemmeligheten.JPG

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag