Kransekake

Kransekake, eller tårnkake som mange sier, smaker utrolig godt sammen med iskrem eller multekrem.

Kransekaken holder seg seig dersom du fryser den og tar opp ringer etterhvert.

Kransekaken holder seg seig dersom du fryser den og tar opp ringer etterhvert. Foto: Alf Børjesson/egg.no

Publisert Oppdatert

18 ringer

500 g mandler

4 eggehviter

500 g melis

EGGEHVITEGLASUR:

½ eggehvite

75 g melis

½ ts sitronsaft

Skåld halvparten av mandlene og la dem tørke en dag. Mal alle mandlene sammen.Sikt inn melis og bland det inn sammen med eggehvitene til en passe fast deig. Det kan være en fordel å tilsette den siste eggehviten i porsjoner. Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag.

Trill deigen ut til fingertykke pølser, eller bruk en kjøttkvern med egnet hullskive. Smør kransekakeformene og strø med semulegryn eller mel og fyll dem med deigpølsene.

Sett kransekakeformene på stekeplater og stek dem i ovnen ved 200 ° i 8-10 min. Ta ringene ut av formene og over på rist når de er helt kalde.

Fyll et papirkremmerhus med eggehviteglasur og sprøyt sikksakkmønster på hver ring etter hvert som kaken settes sammen. Pynt kransekaken med smell-bong-bonger, og røde bånd gjør den ekstra julefin. Kransekake kan med fordel fryses.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag