Kalkunboller med nøtter og gorgonzolasaus

Dette er en vinner! De hjemmelagde kalkunbollene lages med nøtter og en silkemyk ostesaus - helt uslåelig.

Serveres med pasta, gorgonzolasaus og hakkede nøtter.
Serveres med pasta, gorgonzolasaus og hakkede nøtter. Foto: Foto: Synøve Dreyer
Sist oppdatert

4 porsjoner

500 g kalkunfilet

1 ts salt

1 ts pepper

100 g valnøtter

2 ss olje

GORGONZOLASAUS:

3 dl fløte

100 g gorgonzola

Skjær kalkunfileten i mindre biter. Ha kjøttet i en kjøkkenmaskin sammen med olje, salt, pepper og nøtter. Kjør til massen er passe fin.

Form kjøttmassen til små boller og stek dem i smør i varm panne. Om ønskelig kan hver kjøttbolle pakkes rundt en liten bit bacon før de stekes.

Varm opp fløten i en kjele og smuldre inn osten. La osten smelte i fløten.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Server nykokt pasta med varme kjøttboller, gorgonzolasaus og finhakkede valnøtter.

Denne saken ble første gang publisert 26/11 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også