Kan lages 1-2 dager i forveien

Himmelsk sjokolademousse

Dette er den perfekte søte avslutningen på middagen!

Sjokolademousse er en luftig, fløyelsaktig krem som smelter i munnen.

Sjokolademousse er en luftig, fløyelsaktig krem som smelter i munnen. Foto: Svein Brimi

Publisert Oppdatert

(6 porsjoner)

2 dl kremfløte

225 g kokesjokolade

4 eggeplommer, rom-

tempererte

2 eggehviter

100 g melis

 

Pisk fløten til myk krem og sett den kaldt.

Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Bruk lav temperatur og rør litt i den underveis.

Stivpisk eggehvitene med melis. Bland forsiktig den smeltede sjokoladen sammen med eggeplommene, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene.

Ha sjokolademoussen i porsjonsformer eller en stor bolle. Settes kjølig i minst to timer før servering.

Pynt med for eksempel friske bringebær.

Vi kan anbefale å servere moussen med pisket krem.

JULENS DESSERTER: I Hjemmet uke 50 får du enda flere oppskrifter på gode desserter, som klassikeren riskrem med rød saus.

JULENS DESSERTER: I Hjemmet uke 50 får du enda flere oppskrifter på gode desserter, som klassikeren riskrem med rød saus. Foto: Svein Brimi

Les også:

Sjokoladedrøm

Rullekake med firkløver

Uimotståelig konfektkake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag