Grillet kylling med pesto og pasta

Kylling i kombinasjon med gode smaker av basilikum og tomat minner oss om sommer i Italia.

Grillet kylling med pesto og pasta.

Grillet kylling med pesto og pasta. Foto: Marit Kvaale

Publisert

(4 porsjoner)

4 kyllingbryst

olje til pensling

salt

pepper

600 g tagliatelle eller pappardelle

blandet salat (ca. ½ l)

1 eske cherrytomater

PESTO:

1 potte basilikum

50 g pinjekjerner

50 g parmesan

2 hvitløkfedd

1 dl olivenolje

* Kok pasta etter anvisning på pakken. Del kyllingbrystene langsetter på midten slik at de får form som en sommerfugl. Legg kyllingbrystene mellom to stykker matpapir og bruk en kjevle til å banke dem lett flate. Når kyllingbrystene bankes flate, trenger de kortere steke- eller grilltid.

Pensle med olje og krydre med salt og pepper. Stek eller grill kyllingbrystene i tre-fire min på hver side.

Pesto: Kjør basilikum, pinjekjerner, hvitløkfedd og revet parmesan i en food processor til en glatt saus. Anrett salat, cherrytomater delt i to, kyllingbryst og nykokt pasta på tallerken. Drypp over pesto like før servering.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag