Glutenfri!

Saftig mandelkake

Denne deilige langpannekaken med mandler og limeskall er perfekt når du baker til mange.

REKKER LANGT: Venter du mange gjester, er denne super. Dessuten er den glutenfri!
REKKER LANGT: Venter du mange gjester, er denne super. Dessuten er den glutenfri! Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

(Li­ten lang­pan­ne, 20 x 25 cm)

4 egg

200 g suk­ker

200 g mal­te mand­ler uten skall

200 g ko­kos­mas­se

GLA­SUR:

200 g krem­ost na­tu­rell

100 g smør

150 g me­lis

1 lime, re­vet skall

Skill eg­ge­plom­mer og hvi­ter, og pisk eg­ge­plom­mer og suk­ker godt sam­men.

Ha mand­le­ne i en hur­tig­mik­ser og kjør til det er fin­hak­ket. Bland mand­ler og ko­kos og ha det i eg­ge­do­s­i­sen.

Stiv­pisk eg­ge­hvi­te­ne og bland for­sik­tig inn i dei­gen.

Hell kake­blan­din­gen i en smurt form og stek midt i ovnen ved 200° i ca. 30 min. Av­kjøl ka­ken i for­men.

Rør sam­men ost, smør og me­lis til en bløt krem. Smør kre­men over ka­ken og dryss over li­me­skall. Server gjerne med bær og frukt.

Les også:

Jordbærbløtkake

Rullekake med firkløver

Sjokoladedrøm

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 15/02 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også