Fiskehandlerens beste middagstips
En litt annerleds torskemiddag. Fisken får mye smak fra tomater, bacon og friske urter.
Fiskehandlerens aller beste middagstips
Med disken full av fisk av prima kvalitet er det ingen sak for Frida og hennes kollegaer ved Risør Fiskemottak å trylle frem de lekreste middagsretter. I Hjemmet nr. 31 får du et godt utvalg oppskrifter som inspirasjon til å spise mer fisk! Her kan du prøve én av dem.
Torskeskiver med tomater og bacon
(4 porsjoner)
4-8 torskeskiver
(300-400g pr. person)
1 pk. bacon i skiver
1 pk. plommetomater
2 sjalottløk
2 hvitløkfedd
2 ss olivenolje
50 g smør
½ sitron, saften
friske urter, for eksempel oregano, basilikum, persille og timian
salt og pepper
Del tomatene i to og legg i ildfast form sammen med hakket løk og hvitløk. Vend inn olivenolje, salt og pepper og friske, hakkede urter etter smak.
Legg torskeskivene over tomatene, ha på salt og pepper før du legger baconstrimler i kryss over skivene.
Strø til slutt over litt mer friske urter, før du presser en halv sitron over og legger klatter med smør rundt om.
Stek retten midt i ovn, ved 200° i ca. 20 min.
Server med nykokte poteter.
Denne saken ble første gang publisert 30/07 2012, og sist oppdatert 01/05 2017.