Har du noen epler til overs?

Saftige eplemuffins

Prøv en ny variant med epler, og bak smakfulle muffins til kaffen.

Eplemuffins passer godt til vaniljeis eller krem.
Eplemuffins passer godt til vaniljeis eller krem. Foto: Elin Vatnar Nilsen
Publisert

(12 stk.)

125 g brunt sukker
125 g smør/margarin
125 g hvetemel
2 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
½ dl melk
2 epler i små terninger
kanel og sukker

Bruk romtempererte råvarer.

Rør smør og sukker lyst og luftig.

Rør inn ett og ett egg.

Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse.

Rør inn melken til slutt.

Massen fordeles i 12 muffinsformer. Fyll formene nesten opp og dytt i eple­biter.

Dryss på kanel og sukker på toppen før du setter dem midt i ovnen på ca. 180 ° i 25–35 minutter.

Start med å røre smør og sukker lyst og luftig.
Start med å røre smør og sukker lyst og luftig. Foto: Elin Vatnar Nilsen
Ha i ett og ett egg.
Ha i ett og ett egg. Foto: Elin Vatnar Nilsen
Sikt inn det tørre, ikke rør for mye. Ha i melk til slutt.
Sikt inn det tørre, ikke rør for mye. Ha i melk til slutt. Foto: Elin Vatnar Nilsen
Fordeles i 12 muffinsformer. 
Ha i eplebiter og dryss på kanel og sukker.
Fordeles i 12 muffinsformer. Ha i eplebiter og dryss på kanel og sukker. Foto: Elin Vatnar Nilsen

Denne saken ble første gang publisert 18/10 2018.

Les også