Klassisk fransk gryte

Coq au vin

En klassisk fransk gryterett som blir like god med kylling selv om navnet sier hane. Beregn noen timer eller helst natten over som marineringstid for best resultat. Dette er supergod mat, så lag gjerne dobbelt porsjon!

Coq au vin smaker aller best hvis du har tid til å marinere kyllingen over natten.

Coq au vin smaker aller best hvis du har tid til å marinere kyllingen over natten. Foto: Foto: Anders Martinsen

Publisert

(4 porsjoner)

MARINADE:

ca. 5 dl rødvin

2 hvitløkfedd

1 laurbærblad

2 ss hakket, frisk timian

1 stor kylling (ca. 1500 g)

100 g lettsaltet sideflesk/bacon i helt stykke

1½ ts salt

¾ ts malt pepper

ca. 1 l god hønsebuljong

1 ss tomatpuré

ca. 20 sjalottløk

250 g frisk sjampinjong

1 ss smør

1 ss hvetemel

noen kvister timian til pynt

¿Del kyllingen i 8 serveringsstykker. Lag marinaden. Legg i kyllingstykkene og sett dem kjølig natten over.

Ta opp kyllingstykkene og tørk dem. Hell marinaden i en kjele og kok opp. Skjær sideflesket i små biter og stek dem i en panne. Ha flesket over i kjelen, og la fettet bli tilbake i pannen. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene og brun dem i pannen. Legg kyllingstykkene over i kjelen. Tilsett så mye buljong at kjøttet så vidt dekkes. Ha eventuelt i tomatpuré for å gi retten rødlig farge. La det trekke i ca. 40 min. eller til kjøttet er mørt.

Surr løk og sopp i en panne og ha det over i kjelen. Jevn sausen eventuelt med litt sammenrørt smør og mel. Rør jevningen godt ut og la retten koke ytterligere 5 min. Smak til med salt og pepper.

Server retten med ovnsstekte poteter, ris eller brød. Pynt med timian før servering.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag