Butterdeigsruter

Disse butterdeigsrutene er ekstra gode når du har rikelig med friske bær for hånden.

Søtt og godt til kaffekosen.

Søtt og godt til kaffekosen. Foto: Foto: Petter Berg/egg.no

Publisert

(8 stk.)

4 butterdeigsplater

EGGEKREM:

4 dl melk

1 vaniljestang

4 eggeplommer

½ dl sukker

1 ss maisenna

3 dl kremfløte

Friske bær

Del hver butterdeigsplate i to. Legg butterdeigsrutene på bakepapir og stek etter anvisning på pakken. Avkjøl.

Skrap ut frøene på vaniljestangen og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring, til kremen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann.

Fyll butterdeigsrutene med eggekrem som er blandet med pisket krem. Legg i rikelig med bær. Server butterdeigsrutene straks de er laget, med melisdryss og sitronmelisseblad.

Kakene er gode både som dessert og til en kopp kaffe.

NB! Butterdeigsrutene må fylles med kremen like før servering, ellers vil de bli myke.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag