Gulrotkake med biter av mørk og lys sjokolade

La deg friste av denne saftige gulrotkaken.

Hvit og mørk sjokolade setter ekstra god smak på denne kaken.

Hvit og mørk sjokolade setter ekstra god smak på denne kaken. Foto: Foto: Kim Holthe

Publisert Oppdatert

16 biter

4 egg

270 g sukker

180 g hvetemel

2 ts natron

2 ts kanel

1 ts salt

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

1½ dl olje

2 gulrøtter

200 g mørk sjokolade, 55 %

200 g hvit sjokolade

GLASUR:

1 boks kremost,

naturell

1 ts vaniljesukker

50 g smør

150 g melis

PYNT:

revet sjokolade

revet gulrot

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Tilsett og rør inn hvetemel, natron, kanel, salt, vaniljesukker og bakepulver.

Riv gulrøtter og press ut overflødig saft.

Rør inn olje, gulrøtter og grovhakket sjokolade.

Fyll røren i en smurt liten langpanne, 20x30 cm, og stek kaken i ovnen på nederste rille ved 190° i 45-60 min. Bruk en kakenål for å sjekke at den er ferdig.

Avkjøl på rist.

Rør sammen glasuren og bre den utover kaken.

Pynt gjerne med revet sjokolade og revne gulrøtter på toppen.

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad.

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Foto: Egil Nordlien, HM Foto

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag