Kapret andreplassen i Hjemmets festkakekonkurranse
Hjemmet-leserne delte sine beste festkaker, og denne friske kaken kapret andrepremien i konkurransen.

I Hjemmet nr. 9/2012 inviterte vi leserne til å dele sine beste festkakeoppskrifter med andre Hjemmet-lesere. Responsen var overveldende. Vinneren av andrepremien ble Hilde Resve, Lillehammer, og her får du oppskriften hennes.
Se også:
1. premievinneren: Pistasjnøttkake med eggekrem
3. premievinneren: Mandelbunn med sjokolademousse, jordbær- og ostekrem
Flere av lesernes festkakeoppskrifter: Hjemmet-lesernes beste festkaker
Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet
Sjokoladekake med bringebærmousse og sjokoladekrem
10–12 biter
3 egg
3½ dl sukker
225 g smør
3 dl kefir
5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
3 ss Nesquick sjokoladepulver
BRINGEBÆRMOUSSE:
100 g bringebær
3 ss sitronsaft
4 pl. gelatin
2 dl sukker
4 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
SJOKOLADEKREM:
150 g mykt smør
2 egg
400 g melis
200 g melkesjokolade, smeltet
PYNT:
bringebær
sitronmelisse
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Smelt smøret og ha i kefir.
Bland det tørre og ha det i vekselvis med væsken opp i eggedosisen.
Hell røren i en godt smurt kakeform på ca. 24 cm. La kaken steke midt i ovnen på 175º i ca. 40 minutter. Bruk kakepinne for å se om kaken er ferdig.

La kaken avkjøles i formen i ca. 10–15 min, på rist.
Varm bringebær i en kjele sammen med sitronsaft og 1 dl sukker i ca. 5 min.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Så tar du platene ut og klemmer ut alt vannet og legger dem i bringebærblandingen.
Rør godt og avkjøl.
Pisk kremfløte sammen med 1 dl sukker og vaniljesukker, rør det så forsiktig inn i bringebærblandingen.
Del kakebunnen i to og fordel moussen utover den ene. Legg så på toppen og sett kaken i kjøleskapet i noen timer slik at moussen stivner.
Pisk smør og eggene godt sammen. Tilsett så melis i smørblandingen.
Smelt sjokoladen over vannbad og bland den forsiktig inn i smørkremen. Sett kremen kaldt noen minutter. Smør kremen rundt og på toppen av kaken og pynt med friske bringebær og sitronmelisse. Strø gjerne litt revet sjokolade på toppen
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av forsiden på bilaget som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Lise Hansen
redaktør