By på omelett
Ingen grunn til å la påleggs- og osterester gå til spille når du kan diske opp med en fristende omelett!
Har du osterester, middagsrester eller pålegg du trenger å få brukt opp, er en omelett tingen. Server omeletten til en sen søndagsfrokost, til lunsj eller som en kveldsrett. Med rikelig tilbehør har du også middagen i boks.
4 porsjoner
8 egg
8 ss vann
¼ ts salt
2 ss smør til steking
8 skiver skinke
120 g gulost, revet
Visp sammen egg, vann og salt. Smelt en bit av smøret i stekepannen, til det freser. Hell i ¼ av eggeblandingen og stek omeletten ved å skyve den stivnede massen inn mot midten, slik at det som fortsatt er flytende kommer i direkte kontakt med pannen.
Legg på to skiver skinke og ¼ av osten når omeletten begynner å bli ferdig. Brett den dobbelt, og hvelv den over på en tallerken. Gjenta for de tre neste omelettene.
Denne saken ble første gang publisert 27/01 2014, og sist oppdatert 03/05 2017.