4 porsjoner

2 kyllingbryst

URTEFYLL:

1 hvitløk

1 bit ingefær

½ chili

100 g smør

½ potte koriander

2 ss soltørket ­tomat

2 kvister rosmarin

SPELTRISOTTO:

2 sjalottløk

2 dl hvitvin

100 g speltkorn

½ l kyllingbuljong

100 g parmesan eller annen vel­lagret ost

GARNITYR:

1 bunt asparges

8 små gulrøtter

1 squash

50 g smør

Rør sammen mykt smør, finhakket hvitløk, raspet ingefær, finhakket chili og finhakket koriander til et mykt kryddersmør.

Del kyllingfiletene på langs med en skarp kniv slik at fileten kan brettes ut som en bok. Smør på kryddersmør, legg på biter av soltørket tomat og biter av rosmarin. Rull sammen og pakk hver rull inn i aluminiumsfolie. Stek kyllingruladene i stekeovn ved 175° i ca. 35-40 min. Kjernetemperatur på kyllingen skal være 65°. Bruk gjerne et steketermometer.

Lag risotto mens kyllingen stekes. Finhakk sjalottløken og blank den i en kjele med litt smør. Slå på hvitvin og la det koke inn. Ha i speltkornene og spe med varm kyllingbuljong, litt om gangen. Når alt er innkokt, vend inn rikelig med revet parmesan eller annen vellagret ost.

Skrell gulrøtter og asparges. Kok dem i lettsaltet vann i henholdsvis 5 og 3 min. Legg over en god smørklatt når vannet er slått av. Del squashen i små terninger og stek den i smør til den er myk.

Skjær kyllingruladen i skiver og anrett den på tallerkener sammen med asparges, gulrot, squash og speltrisotto.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!