(6 porsjoner)

1,2 kg svinenakke

3 ts grillkrydder

eller annen krydderblanding til svin

1 ts salt

3 ss smør

5 dl vann

1 kålrot

4 gulrøtter

2 persillerøtter

1 selleri

2 ss smør

2 ss flytende honning

nykvernet pepper

frisk timian

Sett stekeovnen på 125°. Gni kjøttet inn med kryddermix og salt. Legg kjøttet i en langpanne og hell på vann. Legg tre rause smørklatter på steken. Stikk inn et steketermometer i kjøttet og stek det hele til kjernetemperaturen viser 70°C (rosastekt). Dette tar ca. 2,5 time.

Skrell og del grønnsakene opp i litt grove biter. Smelt smøret i en stor stekepanne og stek grønnsakene over middels temperatur til de er møre. Hell over flytende honning like før servering.

Server svinenakken med de glaserte grønnsakene, frisk timian og en god potetmos.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!