Pannestekt torsk
Prøv vår pannestekte torsk med bacon- og gressløksmør.
(4 porsjoner)
Ca. 800 g torskefilet, med skinn
3-4 ss hvetemel
2 ts salt
klaret smør og olje til steking
BACON- OG GRESSLØKSMØR:
2 skiver bacon i små terninger
100 g smør
1 ½ ss gressløk
TIL SERVERING:
8 grønne aspargesstilker
3-4 gulrøtter
1 brokkoli, i buketter
Skjær torskefileten i pene porsjonsstykker. Bland mel og salt og vend torskestykkene i det. Stek fisken i en blanding av klaret smør og olje, legg kjøttsiden ned først, snu fisken etter 2-3 min og stek den på skinnsiden til den er gjennomstekt, 2-3 min.
Stek baconterningene gylne i smør og rør inn gressløk like før servering.
Rens grønnsakene. Strimle gulrøttene på langs. Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann.
Anrett fisken som på bildet og server kokte poteter til.
Denne saken ble første gang publisert 26/01 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.