Annes kantarellpai

En lekker og mettende pai med kantareller og kjøttdeig smaker godt til kvelds eller på lunsjbordet.

Server pai med kantareller og kjøttdeig til kveldskos.

Server pai med kantareller og kjøttdeig til kveldskos. Foto: Foto: Marit S. Kvaale

Publisert

(6 porsjoner)

50 g smør, romtemperert

4 dl hvetemel

1½ dl melk

2 ts bakepulver

FYLL:

½ kg kjøttdeig

2 løk

2 hvitløkfedd

½ l kantarell

3 ss smør

1 ts salt

½ ts pepper

TOPPING:

3 dl crème fraîche

4 ss majones

4 dl gulost

Kjør alle ingrediensene til bunnen sammen i en food processor. Kjevle deigen ut til en rund leiv. Smør en springform 26 cm i diameter og kle den med deigen. Trykk deigen litt oppover kantene og sett formen kaldt mens fyllet lages. Skrell løken og skjær den i skiver.Finhakk hvitløkfeddene. Stek løk oghvitløk mykt og blankt i litt smør,det skal ikke bli brunt. Ta ut løkenog brun kjøttdeigen. Krydre medsalt og pepper. Sprøstek kantarellen.

Fordel løk, kjøttdeig og sopp lagvis i paiformen. Bland sammen crème fraîche, majones og revet gulost og ha dette på toppen.

Stek paien midt i ovnen ved 200° i ca. 30 min. Server paien med en god salat til.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag