Mette-Marit startet (35) arbeidsdagen med å være til stede ved velkomstseremonien for Irlands president Mary Mc Aleese klokken halv elleve om formiddagen, og avsluttet den ikke før gallamiddagen til ære for det samme presidentparet var slutt 12 timer senere.

Hyggelig lunsj

Etter åpningsseremonien sto offisiell fotografering med presidentparet, kongeparet og kronprinsparet samt prinsesse Astrid i det såkalte «fugleværelset» på Slottet. Deretter var det lunsj på Slottet.

Lunsjen var tydeligvis meget hyggelig, for kronprinsessen rakk ikke engang å skifte før et nytt oppdrag sto på programmet. Mette-Marit kastet glans over jubileumsarrangementet til Røde Kors. Organisasjonen markerte at det er 75 år siden de startet en formidlingssentral for blodoverføringer i Norge.

Ørret og hjort

Etter Blodbanken-jubileet bar det tilbake til Slottet for å skifte til gallamiddagen. Sammen med de andre 225 gjestene nøt Mette-Marit «Høstsalat fra Bygdøy Kongsgård», lettrøkt fjellørret fra Eidfjord, posjert egg, hjort fra Svanøy, rognebærgelé fra Mågerø og Slottets tilslørte bondepiker.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!