Vibeke Klemetsen elsker å lage hjemmelaget mat

Her går vi ikke rundt grøten!

Sammen med barna India og Liam har Vibeke Klemetsen det alltid gøy på kjøkkenet.

Sist oppdatert

Det dufter godt på kjøkkenet hos Vibeke Klemetsen (39) på Stabekk utenfor Oslo. Hun skal servere sin spesielle frokostgrøt med linfrø og aprikoser, og medhjelperne er barna India (2) og Liam (5). Å lage grøt gjør dem veldig engasjerte på kjøkkenbenken.

Første bokutgivelse

- Vil dere hjelpe mamma med å røre i gryta? spør Vibeke.

- Ja, svarer de to søte små unisont med hendene til værs og store smil.

At det går mye i grøt hjemme hos Vibeke, er ikke så rart. Grøt - og matlaging generelt - er noe hun virkelig brenner for. Under den forrige sesongen av "MasterChef" var det Vibeke som gikk av med seieren.

Nå er den tidligere «Extra»-vertinnen og værdamen på TVNorge aktuell med sin første bok «GRØT»

SE VIDEOEN ØVERST PÅ SIDEN!

Sunnhet og kosthold

- Jeg er opptatt av helse, sunnhet og kosthold. Tanken på å gi ut en kokebok har vært der en stund, men fordi jeg ikke er noen kokk, har jeg vært skeptisk. Gjennom «MasterChef» fikk jeg bekreftet at jeg i hvert fall kan lage mat litt bedre enn gjennomsnittet. Jeg har stor respekt for kokkeyrket, men seieren ga meg nødvendig selvtillit til at jeg nå endelig kan gi ut kokebok.

Vibeke som er fra Oppdal er ikke i tvil om at oppveksten hennes på bygda har satt sine spor.

- Da jeg var 15 år, lærte jeg for eksempel å lage skikkelig rømmegrøt som budeie på en seter oppe i Trollheimen, og jeg er vokst opp med grøt til alle anledninger hjemme, forteller Vibeke.

- Selv har jeg samlet på oppskrifter i flere år, og disse byr jeg på i boken min. Det finnes oppskrifter for enhver anledning,og selv lager jeg ofte grøt på forhånd til lunsj. Kald grøt er faktisk veldig godt, mener Vibeke.

Denne saken ble første gang publisert 21/10 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også