- Alt handler om mat og de gode opplevelsene. Vi har minst én frokost, gjerne to. Så er det to lunsjer og et lite mellommåltid, førvi går til en tidlig middag. Ofte er det to middager, deretter blir det vanligvis også nattmat, sier Jan Hellstrøm (67) til Her og Nå. Han avslører at lillebroren Eyvind (65) allerede i ung alder fikk ham hektet på gode matopplevelser.

Startet i femårsalder

- Jeg har alltid likt Eyvinds mat. Han startet på kjøkkenet allerede da han var fem år gammel - og jeg måtte spise. Han var kokk og jeg var gjest. Vi byttet aldri om på rollene, forteller Jan. - Vi har alltid hatt et bra forhold, og har vært venner fra starten av. Det har aldri vært vanskelig verken å servere - eller reise med Jan, sier mesterkokken selv.

Enkle steder

- Halvparten av innholdet på turene våre er godt planlagt, den andre halvparten kommer etter gode råd fra folk vi treffer på stedene vi besøker. Når vi går inn et sted spør vi alltid hvilke andre steder de vil anbefale oss. Det er ofte den beste kilden, sier Jan.

- De store opplevelsene for oss er de enkle, små stedene i New York, Paris og London. De som ikke står i Michelin-guiden. De som er billige, men har fantastisk mat. De som ikke har stjernemat, men som er godt tillaget av hardtarbeidende mennesker.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!