- Vi har et sterkt og inderlig forhold til mat. Så sterkt at vi alltid planlegger ferien vår utfra mat, forteller Simon Andersen (44) til Her og Nå.

Ektemannen Kristian Mollestad (48) sier seg enig.

- Restaurantbesøkene er jo minst halve opplevelsen, mener Kristian.

Fantastiske måltider

Simon forteller at noen av de beste opplevelsene de har hatt er i India, som særlig er kjent for sin liberale bruk av chilipepper på kjøkkenet. Det har imidlertid ikke skremt vekk Simon og Kristian, som ofte reiser til India på sensommeren.

- Du får fantastiske måltider i India. Men det er også veldig mye god mat i Frankrike. Paris er jo et matmekka, sier Simon, og anbefaler én restaurant spesielt.

- Det er skikkelig ræva mat der, men det er en fantastisk atmosfære, som gjør at man bare må dit. Den heter Chez Louisette og ligger i tyvenes marked i Saint-Ouen. Det er en legendarisk, gammel sigøynerrestaurant. Møkkete og jævlig, men sinnssyk stemning, sier han entusiastisk.

- Det kan være godt med Michelinguiden-mat også, men det blir nesten for stivt av og til. Dessuten koster det veldig mye, legger Kristian til, og trekker fram Bratislava som et annet reisemål de vil anbefale.

Står for matlagingen

Hjemme i Oslo er det Simon som står for matlagingen.

- Jeg kommer hjem til ferdig middag hver dag. Det er helt fantastisk, det er så luksus. Og Simon er utrolig flink. Jeg lagde litt mat før vi ble sammen, men det sluttet jeg med for 17 og et halvt år siden, skryter Kristian om ektemannen, som ikke er fremmed for litt ros.

- Jo, jeg er ganske flink. Jeg vet ofte hva som passer sammen, og er flink til å smake meg frem til hva som eventuelt mangler. Men da jeg brakk beinet for noen år siden måtte Kristian trå til på kjøkkenet, og det var veldig gøy. Han ble veldig flink, forteller Simon.

Les hele saken