STORM TOK LIVSVERKET TIL EDNA FALAO

Restauranten blåste til havs

Mens Edna Falao var i Norge, tok stormen tak i strandrestauranten hennes i Saint-Tropez og feide den til havs.

OPTIMIST: Edna tror at hun med hjelp av gode venner skal komme seg gjennom katastrofen.
OPTIMIST: Edna tror at hun med hjelp av gode venner skal komme seg gjennom katastrofen. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

Da Edna Falao (74) var i Norge for å lansere sin egen champagne, «Cuvée Edna», sist uke, raste en storm i Sør-Frankrike.

Med en vindstyrke på 190 kilometer i timen, og med bølger på opptil fire meter, endte det med katastrofe for Ednas restaurant L'Esquinade utenfor Saint-Tropez.

Gulvet har forsvunnet

- Terrassen er borte, bord og stoler er knust, en hel vegg er blåst til havs - ja, til og med deler av gulvet inne i restauranten har forsvunnet, sier Edna til Her og Nå.

I en periode sto vannet helt inne på kjøkkenet.

- Foreløpige beregninger viser at skadene beløper seg til 600 000 kroner, forteller Edna.

Champagnelansering

Til daglig er det Ednas sønn Manuel som styrer restaurantdriften. Også han var i Norge i forbindelse med champagnelanseringen. Det var gjenværende familie i Frankrike og ansatte på restauranten som alarmerte mor og sønn om det som skjedde.

Det som kunne reddes ble tatt hånd om så raskt det var mulig, og etter halvannet døgn roet uværet seg.

- Vi har vært igjennom stormer tidligere, men ingen som har vært i nærheten av dette. Men gode venner støtter opp, og vi skal komme oss igjennom dette også, sier Edna.

Denne saken ble første gang publisert 07/11 2012, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også