Sitron – og vaniljesnurrer

24 boller

50 g gjær

2 dl melk

200 g smør, romtemperert

3 ss sukker

1/2 ts salt

1 egg

8 dl hvetemel

Fyll:

125 g romtemperert smør

2 dl melis

revet skall av 1 sitron

2 ts vaniljesukker

egg,

perlesukker

 

1. Sett ovnen på 250°. Smuldre gjæren i en bolle og tilsett kald melk. Rør rundt til gjæren har løst seg opp. Rør smør og sukker hvitt.

2. Tilsett melkeblandingen, egg salt og mesteparten av melet og elt raskt sammen til en deig. La den heve tildekket i 90 minutter.

3. Rør sammen smør, melis, sitronskall og vaniljesukker. Del deigen i to emner og kjevle ut hver til et rektangel (40x25 cm). Smør på fyllet og brett deigen dobbelt på langs.

4. Skjær dem så i 12 remser, lag et snitt nesten hele veien opp og snurr den så sammen til en knute. Etterheves i 40 minutter.

5. Pensle bollene med pisket egg og strø over perlesukker. Stekes midt i ovnen i 8 minutter.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!