Ingredienser:

125 g smør i terninger

2 dl sukker

1,2 dl melk

200 g hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts natron

35 g kakaopulver

2 egg

1 ss hasselnøttlikør

1 dl kremfløte

høvlet sjokolade

ganache

1 dl fløte

200 g sjokolade

 

1. Sett ovnen på 180 grader. Smør en springform, 20 cm. Varm opp smør, sukker og melk i en kjele. Det skal ikke koke. Avkjøl væsken noe. Sikt i mel, bakepulver, natron

og kakao og bland godt.

Tilsett egg og likør. Stek kaken midt i ovnen i cirka 35–40 minutter.

Avkjøles på rist.

2. Imens lager du ganache. Del opp sjokolade i biter. Varm opp kremfløte på medium styrke. Hold øye med kremfløten og ta den av varmen akkurat idet den begynner å koke. Hell kremfløte over sjokoladebitene. Rør om til sjokoladen har smeltet og du har en silkemyk flytende krem.

3. Del kaken i to og ha krem på den ene halvdelen og halvparten av ganachen på den andre halvdelen før du legger dem sammen.

Avslutt med ganache på toppen og høvlet sjokolade.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!