Semifreddo med sjokolade og appelsin:

Sjokolade som smelter i munnen

Glad i sjokolade? Her får du oppskrift på helgens dessert!

NESTEN IS: Denne desserten serveres halvfryst og smaker av deilig sjokolade, nøtter og appelsin.

NESTEN IS: Denne desserten serveres halvfryst og smaker av deilig sjokolade, nøtter og appelsin. Foto: Olof Abrahamsson

Publisert Oppdatert

6 porsjoner:

100 g mørk sjokolade

4 egg

1 dl sukker

1 ts vaniljesukker

skall av 1 appelsin

2 ss presset appelsinsaft

2 dl kremfløte

2 dl tyrkisk yoghurt

200 g nutella, romtemperert

 

1. Brekk sjokoladen i biter og smelt den over vannbad. Ta den av varmen og la den avkjøles litt.

2. Skill eggene. Pisk eggeplommene med halvparten av sukkeret og vaniljesukkeret til en porøs røre. Tilsett appelsinskall og saft.

3. Rør i sjokoladen. Pisk eggehvitene til skum, tilsett resten av sukkerert og pisk til du har en marengs. Pisk fløten og bland med yoghurten.

4. Ha kremen i eggeblandingen og vend til slutt i eggehvitene. Legg lagvis røren og nutella i en form. Sett den så i fryseren i 4 timer, semifreddoen skal være halvfryst. Pynt med appelsin.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag