Oppskrift på ripskake:

Rips til overs?

Mange har mye rips om dagen, her får du oppskrift på en kake som gjør stas på bæra.

RIPSKAKE: I denne kaken forenes rips og mandel for en helt ny og herlig smaksopplevelse.
RIPSKAKE: I denne kaken forenes rips og mandel for en helt ny og herlig smaksopplevelse. Foto: Ove Lindfors
Sist oppdatert

Frisk rips og søt mandelmasse er en nydelig kombinasjon. Server kaken med pisket krem.

10 biter

100 g smør

2 egg

2 dl sukker

2 dl hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

100 g mandelmasse

2 dl solbær

1 ts potetmel

3 ss mandelspon

1 1/2 ss perlesukker

 

1. Sett ovnen på 175°. Smelt smøret og la det avkjøles. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Sikt melblandingen i eggedosisen og tilsett det smeltede smøret.

2. Riv mandelmassen grovt og vend det i røren.

3. Hell røren i en smurt springform, 24 centimeter i diameter.

4. Bland rips med potetmel. Fordel bærene over røren og trykk dem lett ned. Strø over mandelspon og perlesukker.

5. Stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter. Bruk en kakestikke for å sjekke om kaken er ferdig.

Denne saken ble første gang publisert 02/08 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også