Frisk rips og søt mandelmasse er en nydelig kombinasjon. Server kaken med pisket krem.

10 biter

100 g smør

2 egg

2 dl sukker

2 dl hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

100 g mandelmasse

2 dl solbær

1 ts potetmel

3 ss mandelspon

1 1/2 ss perlesukker

 

1. Sett ovnen på 175°. Smelt smøret og la det avkjøles. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Sikt melblandingen i eggedosisen og tilsett det smeltede smøret.

2. Riv mandelmassen grovt og vend det i røren.

3. Hell røren i en smurt springform, 24 centimeter i diameter.

4. Bland rips med potetmel. Fordel bærene over røren og trykk dem lett ned. Strø over mandelspon og perlesukker.

5. Stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter. Bruk en kakestikke for å sjekke om kaken er ferdig.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!