10 porsjoner

Nøttebunn:

2 1⁄2 dl hasselnøtter eller mandler

2 1⁄2 dl melis

4 stk. eggehvite

Is:

8 stk. eggeplomme

2 dl melis

2 stk. vaniljestang

6 dl kremfløte

ca. 750 g jordbær

 

1. Mal nøttene eller kjør dem i en kjøkkenmaskin. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig, men godt inn i nøtteblandingen. Ha røren i formen og glatt den til. Stek kaken i en smurt springform (22-24 cm) på nederste rille ved 160 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl.

2. Løsne nøttebunnen forsiktig fra formen, legg den på rist. Vask og tørk formen. Legg kakebunnen tilbake i formen.

3. Pisk egg og melis til stiv eggedosis. Splitt vaniljestengene på langs, skrap ut vaniljekornene og bland inn i eggedosisen. Stivpisk kremfløten og vend inn i eggedosisen. Mos 12–15 jordbær og bland med litt sukker. Hell ca. 1/3 av kremen i formen og fordel halvparten av jordbærmosen over. Gjenta prosessen og avslutt med resten av kremen. Sett kaken i fryseren. Dekk den med folie når kremen er stivnet på toppen. La kaken stå i minst 4 timer. Ta den ut, cirka 1/2 time før servering. Pynt iskaken med friske jordbær.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!