Oppskrift på kake med marengs

Bærkake med marengstopp

Syrlige bær balanseres perfekt av det søte marengslokket og gjør kaken til en favoritt.

MARENGS: Bærkake med marengslokk. Mmmmm.
MARENGS: Bærkake med marengslokk. Mmmmm. Foto: Kristinn Magnüsson
Sist oppdatert

Ingredienser:

150 g smør

50 g sukker

4 eggeplommer

200 g hvetemel

½ ts bakepulver

250 g frosne bringebær (avrent)

Marengs:

4 eggehviter

100 g sukker

30 g kokosmasse

 

1. Rør sammen smør og sukker til blandingen blir lett og kremaktig. Tilsett eggeplommene en om gangen, og rør godt. Bland mel og bakepulver sammen og sikt det i bollen. Bruk en slikkepott til å vende melet inn. Kle en springform, 26 cm, med bakepapir.

2. Trykk ut deigen i bunnen av formen, det er enklere hvis du fukter fingertuppene. Pass på at bærene er godt rent av før du legger bær oppå deigen.

3. Pisk eggehvitene i en ren bolle til du får et stivt skum. Tilsett litt sukker om gangen og rør videre til du har en glatt, fin marengs. Vend i kokosmasse og bre marengsen på toppen av bærene. Stek kaken nederst i ovnen i 30 minutter på 175 grader.

Denne saken ble første gang publisert 22/02 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også