Oppskrift på kake med marengs
Bærkake med marengstopp
Syrlige bær balanseres perfekt av det søte marengslokket og gjør kaken til en favoritt.
Ingredienser:
150 g smør
50 g sukker
4 eggeplommer
200 g hvetemel
½ ts bakepulver
250 g frosne bringebær (avrent)
Marengs:
4 eggehviter
100 g sukker
30 g kokosmasse
1. Rør sammen smør og sukker til blandingen blir lett og kremaktig. Tilsett eggeplommene en om gangen, og rør godt. Bland mel og bakepulver sammen og sikt det i bollen. Bruk en slikkepott til å vende melet inn. Kle en springform, 26 cm, med bakepapir.
2. Trykk ut deigen i bunnen av formen, det er enklere hvis du fukter fingertuppene. Pass på at bærene er godt rent av før du legger bær oppå deigen.
3. Pisk eggehvitene i en ren bolle til du får et stivt skum. Tilsett litt sukker om gangen og rør videre til du har en glatt, fin marengs. Vend i kokosmasse og bre marengsen på toppen av bærene. Stek kaken nederst i ovnen i 30 minutter på 175 grader.
Denne saken ble første gang publisert 22/02 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.