Oppskrift på ostekake:

Miniostekake med jordbær

Jordbærene er ennå søte og norske, og her får du en liten kake og pynte dem med!

MINIOSTEKAKE: Søtt og syrlig gir denne kaken en deilig balanse.

MINIOSTEKAKE: Søtt og syrlig gir denne kaken en deilig balanse.

Publisert Oppdatert

6 stykker

125 g digestive kjeks

90 g smeltet smør

2 x 250 g rensede

jordbær

2 ts maisenna mel

2 gelatinplater

60 ml kokende vann

250 g kremost

100 g sukker

3 dl kremfløte

1 ts vaniljeekstrakt

 

1. Smør seks små porsjonskakeformer. Knus kjeks i en kjøkkenmaskin og tilsett smeltet smør. Trykk kjeksblandingen ut i hver form. Avkjøles i ca. 10 minutter.

2. Ha halvparten av jord­bærene i en kjøkkenmaskin.

Kjør til blandingen er helt glatt. Bland litt av pureen med maisenna og ha det tilbake i resten av pureen. Hell dette i en kjele og

kok opp mens du rører. Skru ned varmen og rør rundt til blandingen

tykner.

3. Kok opp vann og løs opp gelatinen. Avkjøl væsken noe. Kjør kremosten glatt med en mikser, tilsett sukker og deretter fløte

og vanilje. Ha i gelatin-

blandingen til slutt.

4. Hell ostekremblandingen over kjeksbunnene. Ha 1 ss

bærpuré på toppen og rør lett en gang. Sett kaken i kjøleskapet i minst tre timer, gjerne over natten. Servers med resten av jordbærene.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag