Italiensk sitronpai

Dette er en frisk pai som smaker nydelig med pisket krem og ferske bær. Denne kan du godt lage dagen i forveien

Sommerlig og frisk pai, toppet med pisket krem og valgfrie bær. FOTO: Ove Lindfors/ Linnea Press

Sommerlig og frisk pai, toppet med pisket krem og valgfrie bær. FOTO: Ove Lindfors/ Linnea Press

Publisert Oppdatert

Til åtte biter trenger du:

3 dl hvetemel

2 ss sukker

150 g kaldt smør

1 egg

Fyll :

2 egg

3 dl sukker

100 g smeltet, avkjølt smør

revet skall og saften av 2 sitroner

Topping:

Melis

Pisket krem

Friske bær

1. Bland mel, sukker og smør til en smulede masse. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Tilsett egget og bland godt til du har en fast deig som du lar hvile i kjøleskapet i en time.

2. Trykk ut deigen i en paiform (26 cm). Prikk bunnen med en gaffel og sett den kaldt i 30 minutter.

3. Sett ovnen på 200 grader. Forstek paiskallet i midten av ovnen i cirka 10 minutter. Skru ned til 175 grader.

4. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet smør, litt om gangen. Ha i sitronskall- og saft.

5. Hell fyllet i det forstekte paiskallet og stek paien i nedre del av ovnen til fyllet har stivnet en del, men fremdeles er litt løst.

6. Avkjøl paien. Deretter bør den oppbevares et par timer i kjøleskapet, eller gjerne natten over, slik at konsistensen blir rett. Dryss over melis før servering og server paien med pisket krem og bær.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag