Godt til kaffen

Inviter til kaffeslabberas i helgen, og overrask gjestene med en deilig, nybakt vaniljekrans!

Foto: Fotograf Olof Abrahamsson

Publisert Oppdatert

Til 3 stykker

50 g gjær

225 g smør eller margarin

2 1/2 dl melk

1/2 ts salt

3/4 dl sukker

1 egg

2 ts bakepulver

Ca. 10 dl hvetemel

Fyll:

100 g smør eller margarin

1 dl sukker

2 ts vaniljesukker

Pensling:

egg

perlesukker

Smuldre gjær i en skål. Smelt smøret og tilsett melken. La blandingen kjølne til 37° og hell den så over gjæren. Rør til gjæren er løst opp.

Tilsett salt, sukker, egg og bakepulver i melet, og bland det sammen. Spar litt mel til utbakingen.

Elt deigen godt til den slipper kanten, dekk den til, og sett til heving i 1 time.

Rør sammen fyllet.

Del deigen i tre biter. Kjevle ut til avlange plater og bre fyllet oppå. Rull sammen og form til ringer.

La kransene hevet tildekket i ytterligere 30 minutter. Skjær noen snitt med en skarp kniv. Pensle med vispet egg og strø på perlesukker.

Stek i ca. 15 minutter på 200 °C.

Oppskrift: Kjerstin Svensson Foto: Olaf Abrahamsson

 

Flere oppskrifter?

Klikk her for å komme til Familiens matside.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag