Oppskrift på eplemuffins:

En til deg og en til meg

Epler kan brukes til så mangt og lager du muffins er det enkelt å dele på godsakene også.

EPLEMUFFINS: Deilige små eplekaker som frister enhver

EPLEMUFFINS: Deilige små eplekaker som frister enhver Foto: Olof Abrahamsson

Publisert Oppdatert

12 stykker

100 g romtemperert smør

2 dl sukker

2 egg

3 1/2 dl hvetemel

1 1/2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 1/4 dl kefir

1 eple

Topping

3/4 dl hvetemel

3/4 dl sukker

1 ss kanel

25 g smør

 

1. Sett ovnen på 175°. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett egg om gangen mens du rører.

2. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og sikt det i væsken. Fyll muffinsformene halvfulle med røren.

3. Kjern ut eplet og skjært det i båter som du stikker ned i hver muffins. Bland mel, sukker og kanel og strø det over.

4. Bruk en ostehøvel og høvle en tynn skive smør som du legger oppå hver muffins. Stekes midt i ovnen i 25 minutter

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning