Oppskrift på eplemuffins:
En til deg og en til meg
Epler kan brukes til så mangt og lager du muffins er det enkelt å dele på godsakene også.
12 stykker
100 g romtemperert smør
2 dl sukker
2 egg
3 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 1/4 dl kefir
1 eple
Topping
3/4 dl hvetemel
3/4 dl sukker
1 ss kanel
25 g smør
1. Sett ovnen på 175°. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett egg om gangen mens du rører.
2. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og sikt det i væsken. Fyll muffinsformene halvfulle med røren.
3. Kjern ut eplet og skjært det i båter som du stikker ned i hver muffins. Bland mel, sukker og kanel og strø det over.
4. Bruk en ostehøvel og høvle en tynn skive smør som du legger oppå hver muffins. Stekes midt i ovnen i 25 minutter
Denne saken ble første gang publisert 29/08 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.