Mandelmarengskake

6-8 biter:

3 eggehviter

1 1/2 dl strøsukker

50 g hakket mandel

Fyll:

3 eggeplommer

1/2 dl melis

3 dl kremfløte

1-2 ss presset appelsin

1 sharonfrukt

10 physalis

1 kiwi

Ovn: 150°

Slik gjør du:

1. Tegn to sirkler, 20 cm i diameter, på et bakepapir. Pisk eggehvitene til hardt skum, vend forsiktig i sukkeret og nesten alle mandlene.

2. Bred ut røren i formene og strø over resten av mandlene. Stekes midt i ovnen i 30 minutter.

3. Senk varmen til 100° og stek videre i 30 minutter til bunnene er tørre. Sett dem til avkjøling.

4. Pisk eggeplommer og melis porøst. Pisk fløten og vend den i eggeblandingen, tilsett presset appelsin.

5. Legg sammen bunnene med krem i mellom. Pynt med resten av krem på toppen og pynt med sharonfrukt i båter, physalis og kiwi i skiver.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!