Nydelig marengskake
Mandelmarengskake
6-8 biter:
3 eggehviter
1 1/2 dl strøsukker
50 g hakket mandel
Fyll:
3 eggeplommer
1/2 dl melis
3 dl kremfløte
1-2 ss presset appelsin
1 sharonfrukt
10 physalis
1 kiwi
Ovn: 150°
Slik gjør du:
1. Tegn to sirkler, 20 cm i diameter, på et bakepapir. Pisk eggehvitene til hardt skum, vend forsiktig i sukkeret og nesten alle mandlene.
2. Bred ut røren i formene og strø over resten av mandlene. Stekes midt i ovnen i 30 minutter.
3. Senk varmen til 100° og stek videre i 30 minutter til bunnene er tørre. Sett dem til avkjøling.
4. Pisk eggeplommer og melis porøst. Pisk fløten og vend den i eggeblandingen, tilsett presset appelsin.
5. Legg sammen bunnene med krem i mellom. Pynt med resten av krem på toppen og pynt med sharonfrukt i båter, physalis og kiwi i skiver.
Denne saken ble første gang publisert 27/03 2014, og sist oppdatert 03/05 2017.