Pia Tjelta om tvillingmamma-rollen

Spilte inn «Neste sommer» med nyfødte tvillinger på slep.

Publisert

NYDALEN (Nettavisen): Når er en av TVNorges aller største humorsuksesser returnerer til våren, er det med Pia Tjelta (39) i en av hovedrollene. Serien ble spilt inn i sommer.

Les også: Dette er Jon Almaas' nye TV-jobb

Det er snart ett år siden hun ble tvillingmamma til Agnes og Jonathan. Sammen med skuespillerkjæresten Oddgeir Thune sjonglerer hun en hektisk hverdag.

– Hvordan kombinerer du tvillingmammalivet med jobben?

– Det gjenstår å se. Jeg har ikke prøvde det så veldig lenge, men jeg håper det skal gå bra, sier Pia Tjelta til Side2.

Blir ikke så lett stresset

I fjerde sesong av «Neste sommer» er hun tilbake som rollefiguren Anki. Fjorårets sesong av den humoristiske dramaserien satte seerrekord, og ble en hit blant unge seere.

– Jeg føler på mange måter at jeg har fått en ny familie. Det er ikke sommer uten at vi har vært mange uker på Hvitsten, fortsetter hun.

Den populære skuespilleren hadde med seg tvillingene på innspillingen omtrent midt mellom Drøbak og Son.

Les også: Slik blir våren på TVNorge

Tjelta er også mor til tenåring Sofia fra et tidligere forhold.

– Det er 15 år siden du sist ble mamma. Hva er forskjellen nå?

– Det er at jeg er blitt gammel. Det er den største forskjellen, og kanskje at jeg har gjort det før. Jeg blir ikke så lett stresset, for jeg vet at det går bra, sier hun.

– Hva ler du selv av på TV?

– Jeg ler veldig mye av Harald og Bård, og jeg ler mye av Atle Antonsen. Han er kanskje en av de «løgnaste» (morsomste, journ.anm.) jeg vet. Han ler jeg mye av, sier Tjelta.

Sang med Dybdahl

I høst har Pia Tjelta vært tilbake i Stavanger for å jobbe med Arild Østin Ommundsen igjen i filmen «Now It’s Dark». Det hele 15 år etter at de to jobbet sammen på «Mongoland» – Tjeltas gjennombrudd.

– Det er en av de beste opplevelsene jeg har hatt. Å komme hjem og jobbe med mine beste venner, med et manus som jeg synes er et av de aller beste jeg har lest. Jeg er veldig, veldig spent og har enormt stor tro på at den filmen, sier skuespilleren og trebarnsmoren.

– I filmen synger du med Thomas Dybdahl – noe du ser for deg å gjøre mer av?

– Det var helt fantastisk gøy. Det kunne jeg gjerne gjort igjen, men jeg tror ikke at jeg får lov, ler hun.

Les også: De 20 beste norske filmene de 20 siste årene

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Denne saken ble første gang publisert 10/11 2016.

Les også