- Ikke klart det uten mannen min

Katrine Moholt (34) gir mannen sin mye av æren for sin nye plate. De to har skrevet tittelsporet sammen.

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Publisert

(SIDE2): Musikk ligger Katrines hjerte nærmest. Side2 møter den ferske plateartisten i en nydelig hage på Frogner i Oslo. Katrine smiler om kapp med sola, hun er kjempefornøyd med resultatet og håper platen vil gi litt sommerglede til folk.

Programlederen liker å synge. Hun synger med folket i «Allsang på grensen», og nå kommer også platen Katrine har arbeidet med de siste månedene.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Godt samarbeid
Platen «Sweetheart» er et samarbeid mellom Katrine, hennes ektemannen gjennom ti år - Snorre Harstad (37) og Ole Evenrud.

- Det hadde ikke blitt noe av platen hvis ikke mannen min hvis hadde vært med på det. Han var min støtte og musikkmentor gjennom hele prosessen, forteller programlederen og sangeren til Side2. Det spilles og synges hjemme hos Katrine og Snorre daglig, så det var ganske naturlig at musikkgleden resulterte i en plate.

De to har også skrevet to låter på plata, «Sweetheart» og «Lyin´ Again» er skrevet av Snorre.

- Tittellåten Sweetheart summerer opp resten av platen og jeg håper den gir en god 60-talls stemning, sier hun og forteller at barna kan alle låtene på plata som ble øvd mye på hjemme hos Katrine og Snorre.

Sangglede
Det er 1960-tallet som gjelder for Katrine - på musikkfronten. Blant låtene på albumet er «Rose Garden» og «Then He Kissed Me» typiske representanter for utvalget.

- Jeg har sunget bestandig og både det og teater jeg alltid har holdt på med. Det ble spilt utrolig mye musikk hjemme hos oss da jeg vokste opp, og jeg sang og danset til mammas plater fra 50- og60-tallet, forteller Katrine.

Katrine hørte på tidlig 1960-talls musikk, Patsy Cline, Neil Diamond, Buddy Holly og Neal Sedaka er noen av hennes favoritter.

- Alle sangene er håndplukket av meg med hjelp fra Ole og mannen min, så platen er jo veldig personlig, sier hun.

Foto: Paul Weaver

Uredd
Katrine er en uredd type og det var derfor hun hoppet i det med begge beina da musikkselskapet Universal spurte om hun kunne tenke seg å gi ut plate med egne låter og favorittlåter.

- Impulsiv er jeg, uten tvil, og jeg kaster med gjerne ut i ting. En lander jo på beina uansett.

Hun har mange jern i ilden alltid og til høsten er hun i gang med runde fem av «Jakten på kjærligheten». Det gleder hun seg veldig til og forteller at hun i juni var i bryllupet til Tore Jardar og Michelle som var med i programmet for to år siden.

- De er like forelska, det var bare helt utrolig fint, sier hun.

Serien starter opp til august, rett etter at «Allsang på grensen» er over.

- Har du noen gang fri?

- Tja, jeg liker å være aktiv.

«Allsang på grensen» vises på TV 2 hver onsdag kveld i hele sommer.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Denne saken ble første gang publisert 04/07 2008.

Les også