VW Touran har vært populær som varebil. I toppåret 2007 ble det solgt over 2152 Touran som varebil, og nesten 1900 året etter. Siden har den solgt jevnt og trutt. Men med den nye modellen er det ugjenkallelig slutt.

- Touran vil ikke bli klasse 2 varebil i Norge, og avgjørelsen er definitiv, sier Volkswagen-direktør Ulf Tore Hekneby hos Harald A. Møller til Bilnytt.no (krever abonnement).

For å få en godkjent varebil måtte importøren Møller ha på plass en egen typegodkjenning for Norge. Dette innebærer blant annet to kollisjonstester og en rekke andre tester dersom bilen skal tilbys med to seter.

- Etter omfattende tester og vurderinger er vi kommet til at det blir for dårlig plass til fører og passasjer foran skilleveggen, uttaler Hekneby som regnet med at de hadde solgt 1000 varebiler av Touran årlig dersom den hadde kommet som varebil.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!