Her er nye Mercedes S-klasse

Ting du ikke visste om nye S-klasse

23 "fun facts" om nye Mercedes S-klasse.

Pluss ikon
<b>10 MIL:</b> Fulladet skal Mercedes S-klasse Plug-in Hybrid har en elektrisk rekkevidde på 100 kilometer
10 MIL: Fulladet skal Mercedes S-klasse Plug-in Hybrid har en elektrisk rekkevidde på 100 kilometer
Sist oppdatert

En ny Mercedes S-klasse kommer tradisjonen tro med det nyeste og feteste av komfort- og sikkerhetsutstyr som finnes i hyllene hos Daimler AG. Nye Mercedes S-klasse (223) er intet unntak.

* Nye S-klasse kommer som plug in-hybrid med en elektrisk rekkevidde på 100 kilometer.

* Senere kommer S-klasse også som ren elbil, Mercedes-Benz EQS, med en rekkevidde på 700 kilometer.

* S-klasse bygges ved splitter nye Fabrikk 56 i Sindelfingen, som ligger like sør for Stuttgart.

* S-klasse ble første gang introdusert med 116-serien i 1972.

* 223 er den interne betegnelsen på den nye modellserien.

* S-klasse var først med utstyr som ESP, GPS, kollisjonspute og soft-close.

* Nylig ble nye E-klasse presentert med sjette generasjon telematikk fra Daimler AG, mens S-klasse får syvende generasjon.

* Infotainment-systemet er andre generasjon MBUX (Mercedes-Benz User Experience) med 50 prosent med prosessorkraft enn forgjengeren. Det kan blant annet kan betjenes med stemmen og gestikulering.

* Hey Mercedes-systemet støtter 27 språk.

* Mange av knappene på dashbordet - faktisk så mange som 27 - er kastet ut og erstattet av et stort vertikalt stilt 12,8-tommers OLED-display med 3D-visning.

* S-klasse kommer med styring på bakhjulene, og svingdiameteren er redusert med to meter.

* Burmester® high-end 4D surround-anlegget inkluderer 31 høyttalere og åtte forsterkere. 4D innebærer at lyden også kommer til uttrykk i form av resonans i setene. Det kan selvsagt justeres.

* De elektrisk justerbare forsetene har 19 motorer hver. 8 for justering, 4 for massasje og 5 for ventilering, én for korsryggstøtten og én for monitoren på seteryggen.

* 10 forskjellige massasjeprogrammer er tilgjengelig.

* Verktøyet som benyttes til å perforere setene bruker 16 000 nåler.

* 17 små elmotorer kontrollerer temperaturen og luftdistribusjonen i Thermotronic-systemet. Med Thermotronic Rear med fire klimasoner jobber 20 små elmotorer.

* Head up-displayet benytter augmented reality og projiserer et digitalt bilde som tilsvarer et 195 centimeter bredt skjermbilde.

* Plassen i bagasjerommet er økt med 20 liter til 500 liter

* Active Ambience Lighting-systemet har rundt 250 LED-dioder

* Oppdager bilen at den kan bli påkjørt fra siden, kan E-ACTIVE BODY CONTROL-understellet i løpet av noen tideler løfte bilen så mye som åtte centimeter. Denne nye funksjonen kalles PRE-SAFE® Impulse Side.

* Kontrollenheten til E-ACTIVE BODY CONTROL-understellet analyserer kjørestil og underlag og justerer understellet 1000 ganger i sekundet.

* Mer enn 98 kilo med ulike komponenter er laget av såkalt ressursbevarende materialer. 120 komponenter er laget av resirkulert materiale.

* Mer enn en tredjedel av forrige generasjon S-klasse (modell 222, som debuterte i 2013) ble solgt til Kina. S-klasse-kundene i Kina er de yngste i verden med en snittalder på 40 år. Mange steder i verden blir S-klasse først og fremst solgt i lang versjon, så mange som 9 av 10 velger den lange versjonen.

Denne saken ble første gang publisert 02/09 2020, og sist oppdatert 02/09 2020.

Les også