Tibber

Tibber lanserer hjemmelader til elbil - garanterer at de kan kutte prisen med minst 20 prosent

Men det er en hake.

Pluss ikon
<b>NY VEGGLADER: </b>En ny vegglader fra Tibber og teknologiselskapet Easee kan kutte strømutgiftene ved lading med over 20 prosent - forutsatt at du er villig til å bytte strømleverandør.
NY VEGGLADER: En ny vegglader fra Tibber og teknologiselskapet Easee kan kutte strømutgiftene ved lading med over 20 prosent - forutsatt at du er villig til å bytte strømleverandør.
Sist oppdatert

Prisen på strøm varierer gjennom dagen - og natten. Når mange bruker strøm, for eksempel når det er kaldt ute eller norske hustander flest lager middag, går gjerne strømprisen opp.

Det er med andre ord penger å spare dersom en er bevisst på når en bruker mest strøm.

Dette er utgangspunktet for selskapet Tibber. Tidligere har selskapet lansert en app som gjør at du kan lade elbilen smart, og nå følger de opp med en egen vegglader selskapet garanterer vil kutte kostnaden for elbil-ladingen med minst 20 prosent.

- Veggladeren inkluderer vår teknologi for å starte og stoppe lading automatisk basert på timespriser og kapasiteten på nettet. Kostnaden for å lade bilen blir garantert kuttet med 20 prosent når smartlading er aktivert, sier medgrunnlegger Edgeir Vårdal Aksnes i Tibber i en kommentar.

Fullt så enkelt er det likevel ikke. Haken ved garantien er at du må bruke Tibber som strømleverandør.

- For å bruke ladeboksen som vanlig ladeboks kan man gjøre det med dagens strømleverandør, sier Aksnes til Side3.

Men:

- For å nytte smartlading og oppnå at du får elbil-ladingen til 20 prosent lavere strømpris, så må du kjøpe strømmen gjennom Tibber. Dette er første gang at såkalt "forbrukerfleksibilitet" blir tilgjengelig for vanlige forbrukere i Norge og etter det vi vet i Europa, sier Aksnes.

Han forklarer at strømnettet har behov for å bli balansert i løpet av døgnet.

- Ved å samle sammen mange elbiler, danner Tibber et virtuelt batteri av ladeboksene, som yter kapasitet tilbake til strømnettet. Dette kompenseres av nasjonale nettselskap, og det er slik en som kunde oppnår en 20 prosent «bonus» på strømprisen.

<b>LADER NÅR STRØMMER ER BILLIG:</b> Her illustreres hvordan smartladingen fungerer. Ladingen foregår når prisen på strømmen er billigst. Terskelen for når bilen lades senkes dersom det er fare for at bilen ikke vil lades til ønsket nivå innen et gitt klokkeslett.
LADER NÅR STRØMMER ER BILLIG: Her illustreres hvordan smartladingen fungerer. Ladingen foregår når prisen på strømmen er billigst. Terskelen for når bilen lades senkes dersom det er fare for at bilen ikke vil lades til ønsket nivå innen et gitt klokkeslett.

Veggladeren ble lansert på et arrangement i Oslo tirsdag kveld. Den er utviklet sammen med teknologiselskapet Easee.

Prisen blir 6995 kroner, og den er utstyrt med overspenningsvern.

Ladeboksen kan lade på 1- og 3-fase og støtter lading opp til 22 kW, avhengig av installasjon. Den har Type 2 standard ladekontakt, og kan benyttes til alle typer elbiler.

Har du flere elbiler, så kan du koble opptil tre ladebokser i serie. De skal da lastbalansere hverandre, slik at en hele tiden skal få maksimal ladestrøm.

- Over tid, med økt strømproduksjon fra sol og vind, tror vi det vil være mulig å lade elbilen gratis hjemme, sier Aksnes.

Tekniske spesifikasjoner

  • Ladeffekt 1,4 - 22 kW
  • Ladekontakt Type 2
  • Innebygd energimåler
  • Innebygd type B-bryter
  • Tilkobling med Wifi 2,4 GHz b/g/n
  • Styr lading med Tibber-appen

Kilde: Tibber

1

Denne saken ble første gang publisert 25/09 2018, og sist oppdatert 26/09 2018.

Les også