Soltak er borte på Tesla Model S

Tesla har økt prisen på Model S og Model X

På ett år har grunnprisen på Tesla Model S økt med nesten 50.000 kroner. Nå har Tesla også fjernet mulighet for soltak i nettbutikken - som kreves for å kunne skru fast takstativ.

Pluss ikon
<b>TESLA MED SOLTAK:</b> Legg merke til oppdeling av taket på bildet over. Forsterkninger på grunn av soltak gjorde det mulig å skru fast takstativ. Men et helt panoramatak i glass er man i dag nødt til å ty til alternative løsninger som sugekopper for å feste ski fast til taket.
TESLA MED SOLTAK: Legg merke til oppdeling av taket på bildet over. Forsterkninger på grunn av soltak gjorde det mulig å skru fast takstativ. Men et helt panoramatak i glass er man i dag nødt til å ty til alternative løsninger som sugekopper for å feste ski fast til taket.
Sist oppdatert

Tesla gjør stadig endringer i grunnprisen på Model S og Model X samtidig som produsenten som oftest inkluderer mer premiumutstyr som standard.

Grunnprisen øker, men kundene får mer utstyr til en rimeligere penge enn om de skulle valgt én og én premiumpakke. Argumentet til Tesla er ofte å skulle strømlinjeforme produksjonen av bilene.

Grunnprisen har økt med 47.000 på ett år

Tesla justerte prisene på nytt den 10. november 2018. I november 2017 startet prisen på Tesla Model S 75D på 622.700 kroner.

I november 2018 har grunnprisen på Tesla Model S steget til 669.820 kroner i Norge inkludert vrakpant og dokumentavgift. Til den prisen får en nå blant annet firehjulstrekk, luftfjæring, premium lyd og interiør, HEPA-filter og oppvarmet ratt, baksete og vindusspylerdyser.

Men denne gangen har endringene skapt diskusjoner i diverse Tesla-forum.

Mulighet for takstativ borte via nettbutikk

Ett tilvalg er nemlig borte - en kan ikke lenger selv bestille Model S med soltak. Panoramatak i glass er nå eneste mulighet i nettbutikken.

For skiglade nordmenn har det en uheldig bieffekt.

Model S har aldri hatt hengerfeste, og med kun glasstak mangler bilen skrufeste til takstativ.

<b>SOLTAK:</b> Soltak ga plass og forsterkninger til å skru et takstativ fast til Model S.
SOLTAK: Soltak ga plass og forsterkninger til å skru et takstativ fast til Model S.
<b>GLASSTAK:</b> Med en heldekkende glassplate i taket er det ikke lenger mulig å skru fast takstativ.
GLASSTAK: Med en heldekkende glassplate i taket er det ikke lenger mulig å skru fast takstativ.

- Uten hengerfeste og takstativ har jeg ikke lenger bruk for reservasjonen min, skriver én bruker om nyheten.

- Jeg kan virkelig ikke se hvordan dette vil øke etterspørselen etter bilen, skriver sjefredaktør Fred Lambert i elbilbloggen Electrek om endringene.

Teslasjef Elon Musk varslet på Twitter at det ville komme endringer for Model S og Model X etter 1. november 2018.

Soltak kan bestilles i butikk

Tesla i Norge forklarer at det fortsatt er mulig å bestille Model S med soltak, men det må gjøres i butikk.

- Med jevne mellomrom gjør vi endringer i utstyr og pakkene vi tilbyr for å forenkle produktutvalget vårt og å best mulig gjenspeile våre kunders preferanser. Det er riktig at soltaket for Model S ikke lenger er tilgjengelig i vårt Design Studio på nett. Det er fortsatt mulig å bestille soltak ved å henvende seg til en av våre butikker, sier pressesjef Even Sandvold Roland til Side3.

- Betyr det så lenge det er brukt- eller utstillingsbiler med soltak igjen?

- Nei, det stemmer ikke. Soltaket er fortsatt tilgjengelig også på nye, tilpassede bestillinger, og kunder som ønsker dette oppfordres til å henvende seg til en av våre butikker, sier Roland.

<b>METALLTAK:</b> Kommer Tesla til å tilby Model S med metalltak igjen?
METALLTAK: Kommer Tesla til å tilby Model S med metalltak igjen?

Spekuleres i nyheter

Noen brukere foreslår at fjerningen av soltaket varsler større nyheter for Model S.

- Dette miner litt om sommeren 2017. I en kort periode kunne ikke Model S bestilles med luftfjæring, like etter kom det en rekke nyheter og kun luftfjæring, skriver én bruker i den norske facebookgruppa Teslanytt.

- En ting er også sikkert, mine planer om ny bil ble akkurat utsatt. Nå vil jeg avvente en liten stund til. Dette kan jo bli riktig spennende, fortsetter han.

Denne saken ble første gang publisert 12/11 2018, og sist oppdatert 12/11 2018.

Les også