SUNSEEKER HAWK 38

Dette råskinnet får verdenspremiere i Norge

Sunseeker med en toppfart over 60 knop.

Pluss ikon
<b>FØRPREMIERE:</b> Råskinnet Sunseeker Hawk 38 har verdenspremiere i Cannes i midten av september, men får førpremiere på messen "Båter i sjøen" i Norge.
FØRPREMIERE: Råskinnet Sunseeker Hawk 38 har verdenspremiere i Cannes i midten av september, men får førpremiere på messen "Båter i sjøen" i Norge. Foto: Sunseeker Yachts
Sist oppdatert

Vanvittige Sunseeker Hawk 38 skal ha verdenspremiere på den prestisjetunge båtmessen i Cannes i midten av september, men Sunseeker-importøren i Norge har greid å få første versjon av båten til Norge.

Verdenspremiere på Aker Brygge

Byggenummer 001 av luksusbåten Hawk 38 får dermed verdenspremiere på båtmessen Båter i sjøen på Aker brygge. Båtmessen åpner 5. september.

Hawk 38 er en nesten 12 meter lang og åpen båt. To Mercury Verado 400R-motorer skal sørge for at båten har en toppfart på 62 knop. Selskapet omtaler som Hawk 38 som en RIB (rigid-inflatable boat) noe som skyldes de oppblåsbare Hypalon 866 STAB®-pongtongene langs sidene.

LES OGSÅ: Sunseekers største superyacht

<b>MULTIFUNKSJON:</b> 
To 40-centimeters Evo 3 berøringsskjermer fra Simrad.
MULTIFUNKSJON: To 40-centimeters Evo 3 berøringsskjermer fra Simrad. Foto: Sunseeker Yacht

To års utvikling

Det har tatt to år å utvikle Hawk 38 som er tegnet og konstruert i samarbeid med Fabio Buzzi. Italieneren er ingen hvem som helst. Han har 55 verdensmesterskap i ulike båtgrener der det har dreiet seg om å kjøre raskest mulig.

Han har også en haug med fartsrekorder. Så sent som i fjor satte han verdensrekord med en dieseldrevet superbåt som greide 277,5 km/t.

<b>HAWK 38: </b>Sunseeker-importøren i Norge har allerede fått prøvekjøre første versjonen av Hawk 38.
HAWK 38: Sunseeker-importøren i Norge har allerede fått prøvekjøre første versjonen av Hawk 38. Foto: Sunseeker Norway

Sunseeker ble etablert av Robert Braithwaite for 50 år siden, og selv om Sunseeker nå er mest kjent for sine luksusyachter som Predator-serien, så startet det hele i 1969 med en åpen båt, Hostess 17.

LES OGSÅ: Er dette den ultimate "skjærgårdsjeepen"?

Hyllest til grunnlegeren

Braithwaite døde i mars i år, 75 år gammel, og Hawk 38 omtales som en hyllest av grunnleggeren. Sunseeker har hovedkvarter i Poole som ligger rett vest for Bournemouth på sørkysten av England. Siden 2013 har det kinesiske konglomeratet Wanda Group hatt aksjemajoritet i selskapet.

<b>SKROG:</b> Steppet skrog og oppblåsbare pongtonger sørger for gode sjøegenskaper
SKROG: Steppet skrog og oppblåsbare pongtonger sørger for gode sjøegenskaper Foto: Sunseeker Yacht

TEKNISKE DATA: SUNSEEKER HAWK 38

Lengde: 38 fot/11,85 meter
Bredde: 3,01 meter
Vekt: 5000 kilo
Motor: 2 x Mercury Verado 400R
Toppfart: 62 knop

Denne saken ble første gang publisert 02/09 2019, og sist oppdatert 02/09 2019.

Les også