Peugeot e-LEGEND Concept

Peugeot avduker elbilen e-Legend med 4x4 og 60 mils rekkevidde

Peugeot e-Legend Concept er en elbil utenom det vanlige. Batteri på 100 kWh gir rekkevidde på 600 kilometer. Se bilder og video.

Pluss ikon
Sist oppdatert

PEUGEOT ELBIL: Franske DS har annonsert elbilen DS 3 Crossback, og nå følger nok en franskmann etter. Peugeot har avduket sin første elbil, e-Legend, og det blir en doning utenom det vanlige.

Det første som slår oss er det klassiske designet. Det er hentet fra Peugeot 504 Coupé, en bil som ble presentert på bilmessen i Paris i 1968, for nøyaktig 50 år siden.

Rekkevidde på Peugeot e-Legend

Men utseendet er ikke alt, og Peugeot e-Legend imponerer på innsiden også. Under panseret skjuler det seg et batteri på 100 kWh som skal gi en rekkevidde på 600 km etter den nye WLTP-målestandarden.

Peugeot e-Legend har firehjulstrekk. Motorene yter 340 kW (456 hk) og har et dreiemoment på 800 Nm.

Det betyr at 0-100 km/t skal være unnagjort på under fire sekunder. Toppfarten nås ved 220 km/t.

Demonstrerer Peugeots fremtidsvisjon

Peugeot e-Legend er åpenbart en konseptbil. Særlig innsiden vitner om en elbil flere år unna virkeligheten. Ved føttene har Peugeot for eksempel fått plass til en skjerm på hele 49 tommer.

Men produsenten melder at «energiovergangen ikke visker ut 120 år med motorhistorie» og understreker at e-Legend demonstrerer fremtidsvisjonen til merket.

- Kjedsomhet kommer aldri til å være en del av vårt DNA, sier Peugeot-sjef Jean-Philippe Imparato.

Selvkjørende

Peugeots elbil skal være helt selvkjørende. Kabinen kalles i-Cockpit, og er utviklet med tanke på fire forskjellige kjøremodus: To selvkjørende og to manuelle.

De to selvkjørende modusene heter Soft og Sharp. I Soft-modus er det ro i cockpiten, og skjermene tones ned. I Sharp-modus er elbilen hundre prosent tilkoblet og den 49 tommer digre skjermen foran føttene på passasjerene i forsetene er i full vigør.

Rattet forsvinner inn i dashbordet og setene trekkes bakover for å gi fri sikt til hovedskjermen. Det skal også være egne skjermer i solskjermene.

De to manuelle kjøremodusene kalles Legend og Boost. Via de digitale skjermene skal Legend etterligne interiøret i den klassiske 504 Coupé. Boost høres ut som modusen for den som vil kjenne på de 456 hestekreftene selv.

En kunstig intelligent kjøreassistent skal la deg prate til bilen, slik at du kan sette på musikk og angi hvor du skal uten å trykke på noen skjermer.

Peugeot har verken antydet pris eller dato for når e-Legend kan materialisere seg i en produksjonsklar elbil. Vi tipper det blir en stund til.

Dimensjoner på Peugeot e-Legend

  • Lenge: 4650 mm
  • Bredde: 1930 mm
  • Høyde: 1370 mm
  • Akselavstand: 2690 mm

Se video av Peugeot e-Legend:

Se flere bilder av Peugeot e-Legend:

Kilde: Pressemelding.

Denne saken ble første gang publisert 21/09 2018, og sist oppdatert 21/09 2018.

Les også