Oslo motor show

Tidenes beste motormesse?

Oslo Motor Show er i gang, fullspekket med motoriserte godbiter i sitt jubileumsår.

Pluss ikon
<b>IMPONERENDE:</b> En perfekt replika-modell av Ford GT40 Mark 1 1966-modell, bygget etter originaltegninger av Rune Rostrup fra Tananger.
IMPONERENDE: En perfekt replika-modell av Ford GT40 Mark 1 1966-modell, bygget etter originaltegninger av Rune Rostrup fra Tananger. Foto: Geir Svardal
Sist oppdatert

Oslo Motor Show (OMS) fyller ti år, og i den forbindelsen har arrangøren lagt seg i selen for å skaffe ekstra mange godbiter til et motorinteressert publikum. Samtidig håpes det på publikumsrekorden på 42 000, satt i 2017, skal slås. Det vet vi mer om etter at dørene stenges søndag ettermiddag.

<b>KLASSISK:</b> På messa finnes et utall nydelige klassiske biler.
KLASSISK: På messa finnes et utall nydelige klassiske biler. Foto: Geir Svardal

Samtlige haller bortsett fra én (der er det rigget til baner) bugner av iøynefallende krom og lakk. Størrelsene varierer fra XXL i hallen for customiserte trucker til små modeller og lekebiler.

LES OGSÅ: Vurderer å bruke gassturbin i bil

Superbiler og tilbehør

Temaene er primært som før – supercars, trucks, motorsport, amerikanske biler, klassiske biler, hot rods, street cars, motorsykler og selvsagt boder med bilrelaterte ting for salg. Og blandet med disse, en haug stander for klubber og forbund i motor- og motorsportsportsverdenen.

Av spesielle ting kan vi nevne en McLaren F1 GTR Longtail som er en av verdens mest verdifulle biler.

For første gang kan publikum se en bil mange har bestilt, nemlig VWs elbil ID.3. Harley-Davidson viser frem sin første elektriske motorsykkel, LiveWire.

Mr. Beans Morris Mini står der, inkludert kosteskaftet som ble brukt til å kjøre bilen når skuespiller Rowan Atkinson satt i godstolen på taket.

SE VIDEO FRA OSLO MOTOR SHOW 2019!

BMW stiller sterkt med flere typer stander, men spesiell oppmerksomhet får sikkert prototypen E32 Goldfish V16, med 16-sylindret V-motor og over 300 hk. En bil BMW sjelden tar ut av sitt eget museum.

Unge veteranbiler

<b>MR. BEAN:</b> Kjent Morris Mini med original førerposisjon.
MR. BEAN: Kjent Morris Mini med original førerposisjon. Foto: Geir Svardal

En del er nytt av året, som for eksempel avdelingen for hva arrangøren kaller unge veteranbiler – biler som er mellom tyve og tredve år gamle.

Som kjent er grensen for veteranbilstatus hos avgiftsmyndighetene senket fra 30 til tyve år. Sikkert en påminnelse til mange blant publikum, om at også de er blitt veteraner, for her er det biler man kan huske som om de ble kjørt i forgår.

<b>MC-MESSE:</b> Messa er ikke bare stinn av firehjulinger – her er det like mye snadder på to hjul. Og et par på tre.
MC-MESSE: Messa er ikke bare stinn av firehjulinger – her er det like mye snadder på to hjul. Og et par på tre. Foto: Geir Svardal

Motorsport har alltid en stor plass under Oslo Motor Show, og blant andre drifting-verdensmester Fredric Aasbø og vår antatt neste store internasjonale stjerne Oliver Solberg, er blant mange utøvere som er på plass.

LES OGSÅ: 911. Et tall for evigheten

For å markere jubileet har arrangøren hentet inn samtlige ni biler som gjennom årene har vunnet publikumsprisen Skandinavias flotteste bil. Så får vi se hvem som tar prisen den tiende gangen.

<b>BLIKKFANG:</b> Avdelingen for trucker har mange blikkfang, og det største av dem alle er kanskje John Hallgeir Wikers Peterbilt-truck.
BLIKKFANG: Avdelingen for trucker har mange blikkfang, og det største av dem alle er kanskje John Hallgeir Wikers Peterbilt-truck. Foto: Geir Svardal

Denne saken ble første gang publisert 25/10 2019, og sist oppdatert 25/10 2019.

Les også