Toyota Land Cruiser

Offroad-ikonet blir sterkere

Toyota Land Cruiser blir sterkere, raskere og får bedre multimedia.

Pluss ikon
<b>IKON:</b> Med en offroad-arv som strekker seg over 70 år tilbake i tid har Toyota Land Cruiser en fremtredende plass i sitt segment
IKON: Med en offroad-arv som strekker seg over 70 år tilbake i tid har Toyota Land Cruiser en fremtredende plass i sitt segment
Publisert

Med Nissan Patrol og Mitsubishi Pajero ute av bildet, er det bare Toyota Land Cruiser igjen av de store japanske terrengbilene i Norge. Og nå kommer den legendariske bilen i en oppgradert utgave med kraftigere ytelser. Motoren er den samme 2,8-liters dieselmotoren med fire sylindre og 16 ventiler, overliggende kamaksel og common rail-teknologi, som før, og fortsatt er det en sekstrinns automatkasse som gjelder. Men antall hestekrefter er økt fra 177 til 204 ved 3000-3400 o/min, mens dreiemomentet løftes fra 450 Nm til 500 Nm ved 1600-2800 o/min. Det betyr akkurat samme motor og ytelser som i den nye versjonen av Toyota Hilux som kommer snart.

For Land Cruisers del betyr den økte motorkraften at akselerasjonen fra 0-100 km/t forbedres med nesten tre sekunder, ifølge Toyota. Før 12,7 sekunder på sprinten, nå 9,9 sekunder.

<b>UTBREDT:</b> Som Toyotas aller mest utbredte modell er Land Cruiser tilgjengelig i mer enn 190 land verden over. 
UTBREDT: Som Toyotas aller mest utbredte modell er Land Cruiser tilgjengelig i mer enn 190 land verden over. 

Flere forbedringer

Innvendig er multimediasystemet oppgradert med raskere maskinvare og bedre skjermrespons. Systemet er kompatibelt med Apple CarPlay og AndroidAuto. Systemet har også en OneBox søkemotor fra Google, som samler søketreff i en egen infoboks, samt fem års kartservice med oppdateringer over nett. Av andre tilkoblede tjeneste finnes live trafikkrapportering og informasjon om fartskameraer, parkering, bensinpriser og vær.

<b>BLACK PACK:</b> Land Cruiser kommer også i en ny utstyrsutgave kalt Black Pack.
BLACK PACK: Land Cruiser kommer også i en ny utstyrsutgave kalt Black Pack.

At Land Cruiser også kommer med Adaptiv Radar Cruise Control, som automatiske holderen bestemt avstand til bilen foran, er gledelig. Land Cruiser kommer også i en ny utstyrsutgave kalt Black Pack. Utvendig inkluderer Black Pack helsvart, forkrommet grill og bakpynt, svarte tåkelyshus, sidespeil og beltespenner samt baklys i klart glass. Interiøret løftes også med en skreddersydd, svart midtkonsoll.

<b>RASKERE:</b> Multimediasystemet skal være oppgradert med raskere maskinvare og bedre skjermrespons. 
RASKERE: Multimediasystemet skal være oppgradert med raskere maskinvare og bedre skjermrespons. 

Priser Toyota Land Cruiser, varebil og personbil:

2,8L 204 HK A/T DLX varebil 2 seter: 570 300 kroner

2,8L 204 HK A/T VX varebil 2 seter: 704 900 kroner

2,8L 204 HK A/T GX varebil 2 seter: 731 600 kroner

2,8L 204 HK A/T GX personbil 5 seter: 1 163 300 kroner

2,8L 204 HK A/T GX personbil 7 seter: 1 195 000 kroner

Denne saken ble første gang publisert 02/09 2020.

Les også